Expect innovation

Expect
innovation

Siden Samsonite grunnlas i 1910 har vi produsert kofferter av høy kvalitet som er laget for å vare lenge og for å møte reisendes behov over hele verden. Samsonite er ledende innen koffertbransjen når det gjelder bruk av nye materialer, skaper ikoniske design og kontinuerlig forbedre komforten. Underveis har Samsonite vært først på plass med mange nyheter som alle er grunnlagt i tradisjonen for innovasjon.

En unik historie
En unik historie

Da Jesse Shwayder grunnla Samsonite® i 1910, hadde ikke alle muligheten til å reise rundt og se verden – det var forbeholdt de godt bemidlede. Siden det var så eksklusivt å reise, var alt preget av høy kvalitet, fra transporten til servicen og tilbehøret man brukte for å ta med seg eiendelene sine. Samsonite er ett av de originale merkene innen reise, og selskapet har fortsatt å utvikle håndverk og innovasjon de siste 110 årene for å lage stilige, høykvalitetsløsninger for reisende rundt om i verden.

I dag leder Samsonite fortsatt an i bagasjemarkedet, og kjerneprinsippene er de samme. Selskapet videreutvikler Shwayders visjon globalt ved å tilby design og innovasjon i alle produktkategorier til alle forbrukergrupper.

19

10

1910

Jesse Shwayder, selskapets grunnlegger, designer den opprinnelige kofferten i tre nytt, med metalldetaljer og forsterkning på hjørnene. Resultatet er en iøynefallende koffert som er så robust at den tåler å bli stått på.

41

1941

Streamlite™

Streamlite var en innovativ modell som besto av en treramme dekket med et lett, papirlignende fibermateriale med rålæregenskaper for å oppnå en læraktig effekt. Den smale formen ble en klassiker innenfor koffertbransjen.

58

1958

Silhouette™

Det mest avanserte produktet så langt, i en ny moderne form med forbedret design for å tåle alt fra slitasje til krevende værforhold i løpet av reisen.

63

1963

Classic Attaché

Den første dokumentmappen, laget av ABS-plast, designet for en ny generasjon forretningsmenn.
Den minimalistiske vesken ble raskt et symbol på 60-tallets Mad Men-stil.

69

1969

Saturn™

Saturn er den første polypropylenkofferten og innleder en fremtid med «sprøytestøping» av kofferter, noe som resulterer i lettere kofferter for å møte den store etterspørselen etter slike. Saturn-kolleksjonen var den beste kombinasjonen av lav vekt og slitestyrke så langt.

74

1974

Silhouette – første koffert på hjul

Lanseringen av hjul på Silhouette-koffertens ramme skulle forandre bagasjeverdenen for alltid. Kofferten revolusjonerte reisekomforten og bekvemmeligheten og ble dermed den perfekte kofferten for dem som reiste mye.

86

1986

Oyster™

Oyster var den første kofferten med trepunkts låssystem, noe som gjorde produktet ekstra robust og sikkert. Kofferten ble umiddelbart en stor suksess. Med 140 000 solgte produkter det første året var Oyster den raskest selgende kofferten til alle tider.

94

1994

Ziplite™

Med lanseringen av Ziplite – Samsonites første polypropylenkofferter med glidelåslukking – kombinerte Samsonite fordelene ved både harde og myke kofferter. Kolleksjonen ble en stor suksess, og etterspørselen etter harde kofferter med glidelås bare økte.

98

1998

Xylem™

Samsonites første aluminumskoffert. Den matchende attachékofferten var med i James Bond-filmen «The World Is Not Enough», der den ble benyttet til å frakte mengder av kontanter rundt i Europa.

20

04

2004

Samsonite lanserer modellen Spinner, kofferten med fire hjul som kan manøvreres i alle retninger og trilles smidig ved siden av den reisende. Denne nyvinningen forbedret radikalt mobiliteten og komforten for de reisende, ettersom det nå var mye lettere og smidigere å forflytte seg og kofferten sin.

08

2008

Cosmolite®

Samsonite lanserer Cosmolite som svar på markedets store etterspørsel etter lettere og mer slitesterke kofferter. Cosmolite var den letteste og mest slitesterke Samsonite-kofferten som hittil var blitt utviklet. Koffertens design – inspirert av skjell – ble en stor suksess, og kolleksjonen vant etter hvert mange designpriser, blant annet Red Dot Award «Best of the Best».

18

2018

Bærekraftige kofferter.

Samsonite innfører 23 kolleksjoner over hele verden som er produsert i resirkulert polypropylen eller Recyclex™, et vevd stoff laget av 100% plastflasker.

19

2019

S’Cure ECO Green Grey edition

"Green Grey"- utgaven av S’Cure ECO er våre første kofferter der resirkulert plastavfall har blitt resirkulert. Koffertene skal produseres i resirkulert polypropylen av avfall fra husholdning. På denne måten blir materialer som er for verdifulle til å kaste bort til høykvalitets og funksjonelle produkter.

20

2020

110-års jubilee

Klar for neste kapittel: vi feirer vårt 110-års jubilee med helt nye kolleksjoner.