Be cautious!
FALSKE NETTSIDER OG SOSIALE MEDIER-KONTOER

Samsonite er et internasjonalt anerkjent merke og har et godt rykte og verdi. Derfor blir varemerket vårt ofte benyttet i svindelforsøk, hvor kundene våre blir forsøkt svindlet ved at noen bruker vårt varemerke. Den vanligste formen for svindel på internett kalles phishing, eller nettfisking på norsk.

Den vanligste formen for scamming på Internett kalles phishing, en type cybercrime der forbrukerne lokkes til å gi sensitive opplysninger som kredittkortinformasjon. Slike falske innlegg eller nettsteder synes å tilby gode rabatter eller "gå ikke glipp av" tilbud på våre produkter, som aldri skal leveres.

Vær oppmerksom og forsiktig på nettsteder med et liknende utseende til offisielle Samsonite nettsteder.Den offisielle hjemmesiden til Samsonite, www.samsonite.no, garanterer en trygg og et sikkert shoppingmiljø for våre forbrukere og vil fortsette å gjøre det.

Vær forsiktig med falske Facebook-sider som ser ut som den offisielle Samsonite-kontoen.

Vi jobber aktivt med Metas hjelpesenter for å blokkere og fjerne disse falske sidene, profilene og kontoene. Vi anbefaler deg å være forsiktig når du handler på nett. Disse falske nettsidene kan se ut som våre offisielle, med logo og bilder av produktene våre, men faktisk er de falske sider med feil domenenavn eller URL-er.

Slik rapporterer du en falsk Facebook-profil:

  • Gå til Facebook-siden og klikk på ... øverst til høyre
  • Velg "Finn hjelp, eller rapporter"
  • Velg "Utgir seg for å være en annen"
  • Velg "En bedrift"
  • Skriv inn Samsonite og velg vår virkelige side (merket med et blått ikon)

Samsonite gjennomfører regelmessig tiltak sammen med relevante myndigheter for å fjerne og blokkere slike falske nettsteder, og utføre regelmessige kontroller. Men dessverre er det umulig å eliminere dem helt.

Blir du berørt i denne svindel ordningen eller møter en falsk nettside, anbefaler vi deg at du informerer myndighetene straks. Klikk her for å gå til nettsiden for rapportering i Norge.

TIPS OG TILTAK FOR Å UNNGÅ FORSØK PÅ NETTFISKING

Sjekk nettadressen til nettstedet. Falske koblinger pleier å etterligne nettstedets adresse ved å bruke unødvendige ord (for eksempel rabatt) eller ved å bruke en liten feilstaving. Du kan også sjekke om nettstedet har noen kontaktinformasjon. Hvis nettstedet ikke viser noen tydelig adresse, e-postadresse eller annen kontaktinformasjon om hvordan du skal nå dem, må du være oppmerksom på at det kan være et tvilsomt nettsted. Hvis du ikke er sikker på om du er på en offisiell Samsonite-nettside, kan du sjekke den komplette listen over offisielle Samsonite-nettsteder på www.samsonite.com.
På sosiale medier, må du alltid kontrollere om kontoen er verifisert. Dette kan lett ses av det blå kryss-merket som Samsonite har for sine sosiale medier-kontoer. Vær også forsiktig med iøynefallende og svært billige priser på sosiale medier. Hvis det virker for godt til å være sant, så er det sannsynligvis det.
Vær forsiktig med påtrengende reklame. Hvis nettstedet har mange annonser som dukker opp, oppfordrer deg til raskt å kjøpe noe før rabatten avsluttes, bør alarmklokkene ringe. Hvis popup-vinduene selv ber deg om å umiddelbart skrive inn innloggingsdetaljer (som passord) eller til og med kredittkortdetaljer, er det sannsynlig at du er på nettområde som driver med nettfisking.
Hva er betalingsmetodene på nettstedet? Hvis det eneste betalingsalternativet som er vist på nettstedet, er gjennom en bankoverføring, bør du være på vakt. Vanligvis tilbyr et verifisert nettsted flere pålitelige betalingsmåter, som ofte vises tydelig, og de fleste bankoverføringer er ikke en av dem.
Se etter stavefeil eller grammatiske feil. Selv om falske nettsteder ser stadig mer like ut som de verifiserte nettstedene til varemerkene, kan du oppdage uregelmessigheter i kopien. Det kan bety at nettsiden ble enkelt og raskt satt opp for å få en rask fortjeneste.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer om en mistenkelig situasjon, vennligst kontakt oss: customer.care@samsonite.com