Samsonite & Van Gogh Museum

Samsonite & Van Gogh Museum

Med inspirasjon fra den nederlandske kunstneren Vincent van Goghs mesterverk Almond Blossom har Samsonite fanget blomstens poetiske skjønnhet på en vakker måte i en eksklusiv bagasje- og ryggsekk-kolleksjon.

Kolleksjonen tolker tre av Samsonites lette kolleksjoner ved hjelp av ett av Vincent Van Gogh velkjente mesterverk. Hardside Lite-Shock er dekt av van Goghs Almond Blossom på både utsiden og innsiden. Den passer perfekt sammen med vår Uplite-kolleksjon, som har fått detaljer fra det vakre maleriet på håndtakene, de utvidbare delene og på fôret. Den elegante ryggsekken Skyler fullender kolleksjonen med et romantisk blomsterbroderi.

KJØP NÅ

Van Gogh

Vincent van Gogh (1853 - 1890)
ALMOND BLOSSOM
Saint-Rémy-de-Provence, February 1890
oil on canvas, 73.3 x 92.4 cm
Van Gogh Museum, Amsterdam
(Vincent van Gogh Foundation)

Vincent van Gogh (1853 - 1890)
SELF-PORTRAIT WITH GREY FELT HAT
Paris, September - October 1887
oil on canvas, 44.5 x 37.2 cm
Van Gogh Museum, Amsterdam
(Vincent van Gogh Foundation)

Vincent Van Gogh

Helt frem til i dag er Vincent Van Gogh en av verdens mest innflytelsesrike og verdsatte kunstnere, og hans arbeider påvirker fortsatt hvordan mennesker ser på kunst og skjønnhet.

Vincent van Gogh var sterkt inspirert av japanske bilder og impresjonistisk kunst. Dette er også synlig i Almond Blossom (1890), verket som har gitt inspirasjon til kolleksjonen fra Samsonite og Van Gogh Museum. Van Gogh lånte motivet, de kraftige strekene og måten treet er plassert i bildet på fra japanske trykk. Store blomstergreiner mot en blå himmel var ett av Van Goghs favorittmotiver. Mandeltrær blomstrer tidlig på våren, noe som gjør dem til et symbol på nytt liv.

LES MER OM VAN GOGH-MUSEET

®Van Gogh Museum, © VGME B.V